Путін хоче роздати паспорти РФ мільйонам людей / колаж УНІАН, фото УНІАН, кадр з відео

Російський диктатор Володимир Путін підписав два укази, якими спрощується прийом у російське громадянство деяким категоріям українців, а також іноземцям, які підписали контракт з Міноборони РФ. 

Як випливає з тексту першого указу, приймати в російське громадянство за спрощеною схемою будуть лише тих іноземців-контрактників, які проходили службу в російській армії в період проведення так званої "спеціальної військової операції" – тобто в період повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Другий указ стосується відразу декількох категорій українців, але не тільки їх:

Відео дня
  • особи без громадянства, а також громадяни України, які не мають іншого громадянства, які народилися і постійно проживали в Криму, але покинули півострів до його анексії Російською Федерацією - а саме до 18 березня 2014 року;
  • громадяни України, які вже перебувають в Росії на правах тимчасового або постійного проживання, в тому числі ті, кому в РФ присвоїли статус біженця;
  • уродженці Криму, які були депортовані з його території в радянські часи, або їхні нащадки, незалежно від громадянства;
  • громадяни Афганістану, Іраку, Ємену та Сирії, які народилися на території РРФСР і мали громадянство СРСР.

У всіх зазначених випадках можливість отримання громадянства РФ за спрощеною схемою поширюється також на членів сімей таких осіб – дружин/чоловіків, дітей і батьків, причому незалежно від їхнього громадянства.

Плани Путіна щодо України

Як писав УНІАН, 1 січня Путін провів зустріч з нібито військовими, на якій розповів, як у нього "все кипить" після української атаки на Бєлгород 30 грудня, де через дії російської ППО загинули десятки городян. Диктатор пообіцяв удари у відповідь по Україні.

Наприкінці грудня авторитетна американська газета The New York Times опублікувала статтю, в якій розповіла про нібито активні сигнали від Путіна Заходу про готовність до негайних переговорів. Однак більшість експертів вкрай скептично поставилися до цього, припустивши, що це блеф для підриву єдності Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: