"Присіли на склянку і втягнулися": Путін стурбований через алкоголізм серед чиновників / скріншот

Після повномасштабного вторгнення в Україну серед російських чиновників стало більше алкозалежних, це почало турбувати російського диктатора Володимира Путіна.

Про це пише російське видання "Медуза" з посиланням на джерела. 

Путін, який раніше утримувався від заяв про алкоголізм в Росії і заперечував масштаб цієї проблеми в країні, все частіше почав висловлюватися на підтримку пропаганди здорового способу життя. 

Відео дня

Зокрема, він почав порушувати це питання на зустрічах з владою в регіонах. Останні публічні заяви звучали в таких регіонах, як Кіровська і Володимирська області, які не є регіонами з найвищим рівнем алкогольної залежності у населення. 

На зустрічі з губернатором Кіровської області Олександром Соколовим російський президент заговорив про "високий рівень алкоголізації населення" в мономістах регіону і попросив звернути увагу на "гострі проблеми". 

Джерела "Медузи", близькі до адміністрації Путіна, кажуть, що президент почав приділяти особливу увагу цій проблемі, оскільки серед "деяких людей з ближнього кола" стало все більше людей з проблемами з алкоголем після повномасштабного вторгнення в Україну.

"Люди з лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віце-прем'єри, працівники адміністрації президента і радбезу, частина керівників держкорпорацій, губернатори", – говорить джерело.

Причиною стресу співрозмовник назвав збитки, завдані Росії санкціями і вторгненням.

Путіна ця ситуація турбує також через те, що "дисципліна почала страждати", кажуть джерела.

"Хтось пропадає перед важливим заходом, хтось невиразно і плутано доповідає. Це вже бачить широка публіка", – кажуть джерела.

При цьому співрозмовники вважають, що Путін не збирається звільняти винних найближчим часом – поки будуть тільки натяки і м'які вимоги.

"Присіли [у лютому] на склянку. Хтось втягнувся", – резюмувало одне з джерел.

Раніше колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов підтвердив, що Дмитро Медведєв постійно пиячить. Через це Путін нібито і відсторонив його від посади прем'єра РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: