У Росії розширюють потенціал для репресій / фото УНІАН

Кремль використовує пропагандистський міф про загрозу нападу України на прикордонні райони РФ, щоб обґрунтувати репресії проти населення і мотивувати його на участь у війні. Про це заявили аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW).

Напередодні російська влада оголосила про безстрокове продовження "жовтого" рівня терористичної загрози на території Брянської та Курської областей. Нібито з метою посилення охорони і захисту російської території. 

Незадовго перед цим президент РФ Володимир Путін підписав указ, що спрощує процедуру введення підвищеного "терористичного рівня" керівництвом регіонів.

Відео дня

"Офіційні особи Брянської та Курської областей, швидше за все, будуть використовувати цей новий режим "рівня терору" для посилення правоохоронних заходів, щоб придушити внутрішнє інакомислення, частково представити війну в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці Росії, щоб створити подальшу підтримку в Росії "спецоперації", – заявили в ISW.

Війна в Україні-поточна ситуація

За словами президента Зеленського, в даний час обстановка на фронті залишається дуже важкою. Однак навіть зараз з фронту приходять хороші новини, заявив він.

Росія продовжує перекидати війська в тимчасово окупований Маріуполь і прилеглі населені пункти. Лише за останній тиждень корпус російських окупантів там збільшився на 10-15 тисяч осіб.

В Україні почали формувати штурмові бригади "Гвардії наступу". Військовий експерт, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що нові з'єднання будуть дуже важливі під час контрнаступальних операцій. 

Вас також можуть зацікавити новини: