ФСБ РФ повідомила, що зловила в Самарі "спільницю" спецслужб України / фото ua.depositphotos.com

У Росії оголосили про успішну спецоперацію ФСБ РФ: російські агенти заявляють, що спіймали на території Самари "спільницю" спецслужб України.

Згідно з версією ФСБ, жінка вмовляла військових РФ перейти на бік ЗСУ у війні проти України. Про це пишуть пропагандистські ЗМІ, посилаючись на заяву центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії.

"У Самарі припинена протиправна діяльність спільниці українських спецслужб. Затримана схиляла російських військовослужбовців - учасників спеціальної військової операції - до переходу на бік ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що жінка при спілкуванні з військовими показувала інформацію з інтернет-ресурсів й цим "дискредитувала" путінську "СВО" в Україні. 

За це росіянці вже "пришили" кримінальну справу за статтею про "державну зраду" (стаття 275 КК РФ). Додаткових деталей про "спільницю" України росЗМІ і ФСБ не привели. 

Україна спіймала агента ФСБ, який вів розвідку аеродромів

У листопаді Служба безпеки України заявила про затримання інформатора ФСБ РФ, який шпигував за аеродромами ЗСУ. Ворожого агента спіймали на території Миколаєва. Зазначалося, що він підтримував зв'язок з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим і збирав важливі розвідувальні дані про Україну. 

В основному, його підривна діяльність була спрямована на виявлення авіації ЗСУ, повідомляла СБУ. 

Вас також можуть зацікавити новини: