Макарук спрогнозував відділення від РФ деяких регіонів / фото ua.depositphotos.com

Росія в недалекому майбутньому може втратити частину своєї території, це відбудеться в результаті кардинальної зміни еліт у найближчі 5-10 років.

Такий прогноз озвучив сайту "Телеграф" спікер міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Михайло Макарук.

"І вежі Кремля - колишні чекісти та грушники (від ГРУ - Головне розвідуправління) знову не проти розіграти міжетнічну карту. Ту саму, яку розігрували, коли приводили Путіна до влади", - говорить Макарук.

Відео дня

Він прогнозує, що в результаті в Росії можуть утворитися кілька "гарячих точок". Серед таких він назвав Татарстан, Башкортостан і республіки Північного Кавказу - всі вони, каже експерт, можуть захотіти незалежності від Росії.

Окремо Макарук виділив Сибір - регіон з величезними ресурсами, який, за його словами, втомився "годувати" Москву й передавати туди гроші.

"Але Москва - це не Росія. Не може один регіон жити постійно добре за рахунок інших. Рано чи пізно ситуація рвоне", - резюмував він.

Раніше російський опозиціонер Гаррі Каспаров заявив, що влада в РФ найближчим часом не зміниться, а оточення Путіна не планує його "скидати".

Також повідомлялося, що екс-лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош спрогнозував: на Росію в майбутньому чекає розпад це не далека перспектива.