Пригожина стратили, впевнений експерт / скріншот

Загибель ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина - це страта, демонстративна смерть, покарання за заколот, за втручання у державні справи, вважає військовий експерт Юрій Федоров.

На його думку, смерть Пригожина - сигнал всім, хто перебуває в оточенні Путіна, всім, хто вирішить замислити військовий або силовий переворот.

Пригожин перейшов допустимі межі, зазначив експерт:

"Вище керівництво країни розглядало Пригожина як виконавця певних доручень. Але коли він вирішив грати свою власну політичну роль, стало зрозуміло, що з ним пора розбиратися. Він просто перейшов певні межі".

Федоров упевнений, що Пригожин страчений саме за заколот: "Ні у кого не може виникати сумнівів... Логіка якась у цьому є. Безкарність за спробу заколоту може спровокувати інших на аналогічні спроби. Поганий приклад заразливий".

Загибель Пригожина - версія

Журналіст і політолог Майкл Накі впевнений, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин порушив угоду з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, і після цього його "прибрали".

Експерт упевнений, що Путін не міг просто так пробачити Пригожину заколот, і два місяці тому вони досягли компромісу, згідно з яким ватажок ПВК не повинен був з'являтися в інформпросторі.

Вас також можуть зацікавити новини: