Путін помстився Пригожину, впевнений Накі / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин порушив угоду з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, і його "прибрали", певен журналіст і політолог Майкл Накі.

Експерт упевнений, що Путін не міг просто так пробачити Пригожину заколот, і два місяці тому вони досягли компромісу, згідно з яким ватажок ПВК не повинен був з'являтися в інформпросторі.

"Але Пригожин вирішив показати, що він живе і що взагалі у нього все під контролем, він опублікував своє відео з Африки. Угода Володимира Путіна з Євгеном Пригожиним припускала, що останній більше не буде записувати відео, що Пригожин більше не буде виступати з бравадою, що Пригожин більше не буде розповідати, що він крутий, класний, і що всі повинні на нього звертати увагу. І записавши це відео, можливо, Пригожин дав формальний привід Володимиру Путіну всередині його кіл для того, щоб показати, що дивіться - він знову вибухає і пора його прибирати", - зазначив Накі.

Журналіст не вважає пріоритетною версією ту, що Пригожин може бути живий. При цьому він висловився за те, щоб ватажок ПВК все-таки опинився на лаві підсудних, а не убитий:

"Пригожин знає і про інтереси Росії, про те, як все влаштовано у Кремлі. Пригожин - корисне джерело знань. Добре б, якби він був у суді".

Загибель Пригожина - версія

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський впевнений, що ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина вбили організатори його заколоту. Мета - повісити його вбивство на кремлівського диктатора Володимира Путіна, щоб усунути його від влади.

"Під загрозою зараз влада і життя третього більшого злочинця - Путіна", - зазначив він.

Вас також можуть зацікавити новини: