У РФ винесено новий вирок за мем у соцмережі / Скріншот

У Росії суд засудив чоловіка до 1 року і 6 місяців в'язниці за публікацію мема з диктатором Путіним з георгіївською стрічкою на шиї.

В об'єднаній прес-службі судів Краснодарського краю заявили, що Володимир Яроцький в травні минулого року опублікував в соцмережі зображення, на якому зображений "чоловічий статевий орган, із зав'язаною на ньому георгіївською стрічкою".

Його визнали винним в оскверненні символу військової слави Росії і призначили покарання у вигляді позбавлення волі на термін 1 рік 6 місяців з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Відео дня

Як з'ясували в мережі, мова йде про опубліковану у "ВКонтакте" картинку, на якій художник пише портрет Путіна з натури, але на полотні можна побачити пеніс. Під зображенням написано: "Розумні люди бачать, що Путін живцем ховає Росію, а дурні впевнені, що він її рятує...".

Вироки за "фейки про армію":

Як відомо, на початку повномасштабної війни в Росії прийняли закон, що встановлює кримінальну відповідальність за поширення "завідомо неправдивої інформації про використання ЗС РФ" і їх дискредитацію.

Відомо про велику кількість рішення у таких справах. Наприклад, раніше росіянці виписали штраф за те, що вона назвала Володимира Зеленського "красивою молодою людиною".

Вас також можуть зацікавити новини: