У РФ продовжують переслідувати за "дискредитацію" армії РФ / фото ua.depositphotos.com

Росіянина з Рязанської області звинуватили в повторній дискредитації Збройних сил Російської Федерації через пост в соціальній мережі.

Як повідомляє ОВД-Інфо, у березні проти Василя Большакова відкрили кримінальну справу через анекдот, який той опублікував у "ВКонтакте" 9 листопада. "Давненько не читав дійсно смішних анекдотів: Сергію, а чому ми відступаємо від Херсона? Володя, так ти ж сам наказав звільнити Україну від фашистів і нацистів...", - написав чоловік.

Дружина росіянина розповіла, що в лютому силовики прийшли до нього додому, повалили його на підлогу, побили і наділи йому наручники. У будинку у чоловіка провели обшук, у нього вилучили телефони та ноутбук.

Відео дня

Кримінальну справу порушено за статтею про повторну дискредитацію російської армії (стаття 280.3 Кримінального кодексу РФ). Влітку Большакова вже штрафували на 30 тисяч рублів через коментарі в російській соцмережі.

Стаття про дискредитацію російської армії

Як відомо, закон був прийнятий у березні 2022 року, після початку повномасштабної війни в Україні. Він встановлює кримінальну відповідальність за поширення "завідомо неправдивої інформації про використання ЗС РФ, а також за публічні дії, спрямовані на дискредитацію російської армії і дії державних органів за кордоном".

Раніше стало відомо, що в Росії чоловіка заарештували за антивоєнний малюнок дочки - дівчинка намалювала жінку, яка загороджує дитину від російських ракет.

У Москві чоловіка звинуватили в діксредітаціі військ РФ за витоптаний на снігу напис "365 ні".

А в Томську пенсіонер, який виступив проти війни, назвав заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ Сергія Суровікіна "скотиною". Після цього до нього прийшли з обшуками.

Вас також можуть зацікавити новини: