Скриншот

Басманний суд Москви заочно взяв під варту українського журналіста Дмитра Гордона.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Журналіста звинувачують у поширенні завідомо неправдивої інформації про хід дій Збройних сил Російської Федерації, в публічних закликах до розв'язування агресивної війни і в діях, спрямованих на збудження ненависті або ворожнечі із загрозою застосування насильства.

Відео дня

"Судом задоволено клопотання щодо Дмитра Гордона про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту заочно", - йдеться в повідомленні суду.

Приводом до "розслідування" послужило те, що журналіст в телевізійному ефірі закликав почати проти Росії "агресивну війну з використанням ядерної зброї". Його оголосили у федеральний розшук у Росії. 

У квітні Гордона включили до переліку організацій і фізичних осіб, яких вважають причетними до екстремістської діяльності або тероризму.

Раніше Дмитро Гордон заявив, що диктатор Путін - це літня людина, в голові якої міцно усталилася радянська ідеологія, замішана на мільйонах жертв.

"Путін, напевно, ностальгує за часом, коли був молодий і подавав надії, як йому здавалося, будучи офіцером КДБ. Що він хоче побудувати? Я думаю, він сам до кінця цього не розуміє, тому що його головна історія - це влада. Він чіпляється хаотично, істерично за владу, він хоче залишитися там, в цих імперіях владних. Він просто думає розширити склад Росії", - сказав журналіст.

Вас також можуть зацікавити новини: