Російського "воєнкора" Татарського підірвали 2 квітня / фото з соцмереж

У мережі опублікували фото бюста з вибухівкою, нібито який росіянка Дар'я Трепова подарувала російському "воєнкору" Владлену Татарському перед вбивством.

Як пише російський Telegram-канал Shot, за словами експерта з вибухової справи, всередині бюста міг бути пластит.

"Магніт на дні статуетки не давав статися випадковому вибуху. Коли Трепова прибрала магніт, українські агенти змогли дистанційно привести бомбу в дію", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також стверджується, що про свої дії Трепова звітувала перед куратором в листуванні у соцмережі, де їй зокрема написали: "Коли будеш вручати статуетку Владлену Татарському, не забудь зняти з неї магніт. І обов'язково передай воєнкору, що це йому подарунок від Союзу скульпторів".

Бюст з вибухівкою, який Трепова подарувала Татарському / фото t.me/shot_shot

Крім того, наголошується, що Трепова нібито перед вбивством ходила до церкви за благословенням на переїзд до Києва і заняття там журналістикою.

Вбивство російського "воєнкора" Владлена Татарського - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 2 квітня в Санкт-Петербурзі у кафе "Стріт-бар" прогримів вибух, у результаті якого був ліквідований російський "воєнкор" і пропагандист Владлен Татарський

Російські спецслужби звинуватили у вбивстві місцеву жительку Дарину Трепову. Раніше вона фігурувала у базах ФСБ після затримання на антипутінських мітингах. 

За версією ФСБ, Трепова нібито подарувала татарському бюст з вибухівкою.