Скільки на сьогодні Росія може виробляти ракет / фото з соцмереж

Російські війська не перестають бити по Україні ракетами. Тільки 16 грудня РФ в черговий раз атакувала Україну, випустивши 76 ракет, 60 з яких вдалося збити силам ППО.

Як розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, на сьогодні Росія має технічні (розрахункова можливість виробничої, заводської лінії) можливості з виробництва 3-4 ракет Х-101 на тиждень і до 150 на рік, але технологічно (наявність для виробництва всіх компонентів) цей показник в рази менше і становить близько 5-6 ракет на місяць. При наявності всіх необхідних компонентів для складання показник звичайно ж виростає у 2-3 рази.

Водночас, за його словами, крилата ракета "Калібр" технічно може проводитися в кількості до 12-15 ракет на місяць, але реальне їх виробництво згідно з технологічними можливостями не перевищує 5-6 ракет, але при отриманні повної технологічної номенклатури вони видають вищевказану кількість.

Відео дня

"Ракета Х-22 - виробництво відсутнє і відновленню не підлягає. В даний час ці ракети вилучаються зі зберігання, причому залишилися ті, які непридатні до застосування. Вони проходять тривалі відновлювальні, ремонтні роботи, після чого вже застосовують по Україні", - пояснив Коваленко. 

Напередодні по Одесі були після довгого періоду незастосування використані ракети П-800 "Онікс". Коваленко зазначив, що дані ракети так само мають технічний потенціал виробництва 5-6 в місяць, але при наявності всіх технологічних можливостей. В реальності ж 1-2 ракети, або простій.

Авіаційні ракети Х-59 виробляються в кількості 2-4 на тиждень згідно з технічною складовою, технологічно - мають серйозну залежність від іноземних комплектуючих, особливо її останні кодифікації "МК2".

"Не забуваємо про протирадіолокаційні ракети Х-31ПМ, які росіяни так само застосовують під час ударів по території України. Технічна можливість їх виробництва до 5 в тиждень, технологічна - рідко коли видають навіть 1 ракету в тиждень. Виходячи з цих даних можна робити висновки про те, як довго Росія зможе підтримувати регулярну періодичність ударів по території України, адже потенціал складів і центрів зберігання Не безмежний, а виробничі можливості РФ, як ми бачимо, тим більше", - говорить Коваленко.

Разом з тим, експерт зазначив, що ракетні удари по території України до завершення війни не закінчаться.

"Ми можемо говорити лише про перспективу збільшення термінів між ударами, а накопичити БК, через 2 тижні або місяць, півтора або навіть 2 місяці, вони все ж для чергового удару зможуть", - написав він.

Ракетний удар РФ по Україні

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня 2022 року Росія здійснила черговий масований ракетний обстріл Україна.

Всього було запущено 76 ракет, з яких війська Повітряних сил знищили 60.

Повідомлялося, що особливістю нинішньої атаки став пуск крилатих ракет Х-101/Х-555 не тільки з Каспію, але і з Саратовської області, в районі Енгельса, де базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС.

Крім того, пуски крилатих ракет морського базування окупанти здійснили з фрегата "Адмірал Макаров" з акваторії Чорного моря.

Як зазначив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Гнат, ворог проводить кілька типів розвідки перед нанесенням удару по Україні, включаючи соціальні мережі.

Вас також можуть зацікавити новини: