За мінімальними оцінками, РФ вивезла з Криму не менше мільйона артефактів \ фото УНІАН

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) заявляє, що за час окупації Криму з 2014 року з Росія вивезла з півострова щонайменше мільйон археологічних артефактів.

Читайте такожУ Києві презентували сенсаційні археологічні знахідки часів середньовіччя (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції "Результати діяльності МінТОТ у 2018 році" повідомив начальник Управління з питань Автономної Республіки Крим та м. Севастополя Сергій Мокренюк.

Відео дня

За його словами, відповідно до українського закону про санкції, обмежувальні заходи можуть бути застосовані до фізичних і юридичних осіб, чия діяльність на окупованому півострові становить загрозу інтересам України. Зокрема, сказав він, важливо було визначити тих осіб, які здійснюють незаконні археологічні розкопки на території Криму.

"Загалом, це, до речі є напевно одною із найочевидніших галузей, де ми бачили порушення", - заявив Мокренюк.

"За мінімальними оцінками, Російська Федерація вивезла з Криму не менше мільйона артефактів", - наголосив він.

У цьому зв'язку представник МінТОТ підкреслив, що відповідно до Женевської конвенції чинити такі дії заборонено тій державі, яка є окупантом.

"Якщо просто уявити, скільки може коштувати один артефакт, і помножити на цю кількість, ви зрозумієте, який економічний наслідок", - додав Мокренюк.