REUTERS

Кістки з лапи стародавнього велетенського пінгвіна виявив палеонтолог-аматор на Південному острові Нової Зеландії. Істота була 1,6 метра заввишки. А її вага сягала 80 кілограмів. Таким чином, стародавній пінгвін був у чотири рази важчим і на 40 сантиметрів вищим, ніж імператорський пінгвін.

Останній вважається найбільшим серед представників виду, які живуть сьогодні, – пише The Guardian. Видання додає, що знайдена істота приєдналася до низки інших вимерлих велетнів, знайдених у Новій Зеландії раніше. Зокрема, серед таких видів найбільший у світі папуга, орел з триметровим розмахом крил і птахи моа, які теж були 3,6 метра заввишки.

Читайте такожПінгвін, який застрибнув у човен дослідників, став зіркою інтернету (відео)

Відео дня

Вчені вважають, що велетенські пінгвіни недовго існували в часи Палеогену приблизно 66-65 мільйонів років тому. На той час динозаври вже вимерли, а великі морські рептилії зникли з вод південної півкулі, які на той час були значно теплішими, ніж зараз.

Не відомо, чому велетенські пінгвіни зникли з океанів мільйони років тому. Вірогідно, це може бути пов’язано з появою великих морських суперників, таких як морські котики й зубаті кити.