NASA збирається знести лабораторію, в якій тримали астронавтів після польоту на Місяць / NASA

NASA готується знести лабораторію, в якій астронавти місії «Аполлон 11» перебували під карантином після повернення на Землю з історичної місії на Місяці. В американській агенції пояснюють, що так звана «Місячна приймальна лабораторія» (LRL) розташована в космічному центрі Джонсона в Х'юстоні, штат Техас. Її не використовували впродовж двох років. І зараз вона в стані, не придатному для ремонту.

Читайте такожУ астронавта останньої місії «Аполлон» була алергія на Місяць

Як повідомляє Newsweek, історичну будівлю, найвірогідніше, знесуть наступного року. Збудована в 1967-му LRL була сконструйована як будівля для карантину. Тут розміщували астронавтів, а також матеріали, які вони привозили з Місяця в часи програми «Аполлон». Так вчені хотіли переконатися, що з космосу ніхто не привіз небезпечні хвороби.

Відео дня

Після закриття програми «Аполлон» в 1975 році в приміщенні LRL проводили дослідження впливу космічних польотів на людське тіло. Однак, у 2015 році економічні аналітики вирішили, що сама конструкція й електрична мережа будівлі в настільки поганому стані, що їх неможливо відремонтувати. Шматки склопакетів і поламаного офісного приладдя просто валяється на підлозі будівлі. А відкриті дроти звисають зі стелі.

Читайте такожBusiness Insider: Програма «Аполлон» створила 5 технологій, якими сьогодні користуються всі

«Мені прикро бачити, в якому стані ця будівля і що звідси зникло те, що ми робили тут 50 років тому», - сказала куратор Космічного центру Джонсона Джуді Аллтон.

Представник Центру Джонсона з питань захисту історії Сандра Тетлі сказала, що вона спробує зібрати й зберегти якомога більше обладнання, перш ніж лабораторію знесуть. Пізніше ці артефакти можуть бути виставлені як експонати.