Зараз крос-плей є всього в декількох іграх / фото: prostotech.com

Днями глава ігрового підрозділу Sony Джим Райан заявив в інтерв'ю про те, що компанія офіційно завершила тестування функції крос-плей для консолі PlayStation 4. Це важливе нововведення, яке дозволить власникам PS4 грати по мережі з власниками консолі Xbox One.

У даний момент крос-плей є всього в декількох іграх для PS4: Rocket League, Dauntless, Fortnite і PUBG. Саме популярність останніх двох ігор призвела до того, що Sony почали працювати над механізмом впровадження такої функції.

Читайте такожMicrosoft робить доступним сервіс Xbox Live для ігор на Android та iOS

Відео дня

Раніше компанія відмовлялась вводити багатоплатформовий режим гри з консолями своїх конкурентів, зокрема Microsoft і Nintendo. Розробникам ігор треба було запитувати у Sony дозвіл на впровадження крос-плея. Проте минулорічний скандал з гравцями в Fortnite, які не могли отримати доступ до досягнутого прогресу в грі і покупок на Xbox One і Nintendo Switch, якщо раніше грали на PS4, змусив Sony переглянути свою політику. Тоді компанія запустила бета-тест міжплатформового режиму і тепер цією функцією можуть скористатися всі розробники ігор. Цікаво, що офіційно про закінчення бета-тесту Sony оголошувати не стала - про це стало відомо тільки з недавнього інтерв'ю Джима Райана.