Ілюстрація / REUTERS

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кіберзахисту – компанії ESET розповіли, як зберегти свої дані у випадку втрати або крадіжки мобільного телефону.

«У разі крадіжки телефону вся ваша конфіденційна інформація може потрапити в чужі руки і бути використана у зловмисних цілях. Саме тому важливо подбати про безпеку своїх даних задовго до втрати або крадіжки телефону», - йдеться в повідомленні на сайті компанії ESET.

В першу чергу, за даними спеціалістів ESET, важливо подбати про створення резервної копії своїх даних. Можна включити функцію автоматичного резервного копіювання на смартфоні, яка дозволяє регулярно створювати резервну копію даних в хмарі, або робити це вручну. При цьому найкращий варіант - зробити кілька копій на різних носіях.

Відео дня

Також експерти рекомендують встановити на мобільному пристрої надійне блокування. Кращим варіантом є поєднання складного пароля і біометричних даних, наприклад, відбитка пальця.

Крім того, в компанії ESET додали, що у багатьох операційних системах є вбудована функція визначення місцезнаходження смартфона. На пристроях iPhone в разі крадіжки телефону можна використовувати додаток Find My, для Samsung доступний сервіс Find My Mobile, для інших пристроїв Android – програма Find My Device. Але для їх функціонування необхідно включити ці опції. Це не тільки допоможе знайти гаджет, але і налаштувати додаткові функції захисту.

Читайте такожРекламне ПЗ очолило рейтинг найбільш поширених інтернет-загроз в Україні у розпал епідемії COVID-19

Експерти повідомили, що для захисту особистої інформації від потрапляння в чужі руки, можна використовувати функцію видалення інформації з пристрою дистанційно. Однак після таких дій відстежити пристрій стане неможливо, тому варто використовувати цю опцію після всіх інших спроб повернути смартфон. Віддалене очищення допоможе захистити вашу особисту інформацію від потрапляння в чужі руки.

«Часто функції віддаленого блокування, визначення місця розташування пристрою та віддаленої очищення можуть бути реалізовані в антивірусному рішенні. Зокрема, такі функції доступні в продуктах ESET Internet Security і ESET Smart Security Premium», - відзначили фахівці ESET, додавши, що якщо пристрій так і не вдалося знайти, необхідно повідомити про втрату або крадіжку свого мобільного оператора, щоб він деактивував SIM-карту.

Як повідомляв УНІАН, раніше IT-спеціалісти ESET розповіли, як уникнути витоку конфіденційних даних під час відеоконференцій.

Компанія ESET – провідний розробник рішень в області комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена більш ніж в 180 країнах світу.