Стало відомо, що коти можуть світитися за певної умови / колаж з фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Австралійські вчені з'ясували, що шерсть 125 видів тварин - 71 денного та 54 нічних, має флюоресцентні властивості, тобто світиться під дією ультрафіолетового випромінювання. Зокрема, світяться домашні коти.

У Західно-Австралійському музеї вчені переглянули зразки ссавців з колекції, щоб дізнатися, скільки з них випромінюють світло під впливом ультрафіолету, йдеться у статті, опублікованій у журналі Royal Society Open Science.

Вчені з'ясували, що 27 рядів - це рівень вище за рід - мають членів, шерсть яких наділена флуоресцентними властивостями. Зазначається, що до кінця невідомо, чи має ця властивість для ссавців конкретну біологічну роль. Можливо, вона сприяє покращенню візуальної сигналізації й допомагає спілкуватися представникам одного виду.

Відео дня

Найбільш флуоресцентними ссавцями, як правило, були ті, які мали біле чи блідо-жовте забарвлення.

"Флуоресценція була найбільш поширеною та інтенсивною серед нічних видів та тих, які мають наземний, деревний та ямковий спосіб життя...", - додали вчені.

Найперші ссавці, у яких виявили флуоресцентні властивості, - кролики та люди. Вчені у 1911 році поділилися, що волосся людей здатне випромінювати світло в ультрафіолетовому діапазоні.

Цікаві новини про котів - зараз це варто прочитати

Раніше західні ЗМІ дізналися, як зробити так, щоб коти не гадили у вас у саду.

Є кілька дуже простих натуральних способів, зокрема, можна зробити на поверхні землі природний бар'єр з гілок чи додати в землю подрібнені яєчну шкарлупу. Крім того, можна посадити рослини, запах яких не люблять коти, - наприклад, лаванду чи розмарин.

Вас також можуть зацікавити новини: