В Україні спостерігали північне сяйво / фото t.me/xydessa

Поточного тижня найпотужніша магнітна буря принесе з собою сліпучі прояви північного сяйва. Як пише FOX Weather, шторм слабшає, але найближчими днями сяйва ще зможуть спостерігати у більш північних широтах.

Центр прогнозування космічної погоди NOAA повідомив, що вплив сонячної бурі досяг Землі у неділю, 5 листопада, і наслідки від цього тривали до ранку понеділка.

Космічні експерти стверджують, що визначити точну силу активності складно. Але все вказувало на найсильніший шторм.

Відео дня

За прогнозами синоптиків, після такого сліпучого сяйва у неділю днями можливі й інші прояви бурі, але слабші.

Фахівці попереджають, що під час найбільш значних геометричних штормів можливі масштабні відключення електроенергії, також з ладу можуть вийти системи зв'язку.

Північне сяйво "Аврора" спостерігали в Україні

Як писав УНІАН, в Україні у низці областей ввечері 5 листопада спостерігали ппівнічне сяйво "Аврора".

Як зазначив керівник лабораторії Головної астрономічної обсерваторії Національної академії наук України Іван Крячко, північне сяйво "Аврора" в Україні мало червоне забарвлення завдяки атомарному кисню. Зазвичай явище зелено-червоне, і українці бачили майже типовий його колір.

Експерт зазначив, що скоро можна буде частіше побачити сяйва у небі, оскільки зросте сонячна активність:

"Активність Сонця зростає поступово, а не одномоментно, тому воно зараз вже істотно активніше, ніж п'ять років тому, але пік активності, згідно з прогнозами, буде наступного року. Тому в найближчому році таких сяйв буде більше, але скільки - точно сказати важко".

Вас також можуть зацікавити новини: