скріншот

Ветерани війни в Афганістані, які з самого ранку проводять акцію протесту біля будівлі Кабінету міністрів України, перекрили вулицю Грушевського навпроти Будинку уряду.

Читайте такожПівсотні ветеранів прийшли "в гості" до водія маршрутки, який викинув посвідчення матері загиблого героя АТО (відео)

Передає кореспондент УНІАН, близько тисячі учасників акції протесту зайняли проїжджу частину. Поліція, яка чергує біля повороту на Петровську алею і вулицю Шовковичну, спрямовує автомобілі в об’їзд.

Ситуація на самій акції спокійна: люди просто стоять на проїжджій частині і на тротуарі, а також спілкуються між собою.

Як повідомляв УНІАН, учасники акції висувають до влади соціальні вимоги, зокрема, підвищення пенсій, які з урахуванням інфляції останніх років суттєво знизилися за купівельною спроможністю, але не були перераховані. Крім того, «афганці» вимагають поліпшити фінансування їхнього відомчого госпіталю в Києві, а також не допустити монетизації пільг.

За словами голови Спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького, сьогодні він і його соратники вимагатимуть зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.