Прокуратура розповіла про успіх у боротьбі з корупцією / Фото УНІАН

У Луцьку 25 квітня затримали трьох посадовців міськради, у тому числі заступника міського голови, в рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 тис. дол. за сприяння в узаконенні та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку. Посадовців затримали під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди в розмірі 7 тис. дол.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Волинської області, грошові кошти та інші речові докази вилучені під час огляду місця події.

Читайте такожСуд зняв з розгляду справу суддів, що намагались дати хабара Холодницькому

Відео дня

Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови встановлено факт його посередництва під час вимагання Головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження.

Голову суду також затримано сьогодні, 25 квітня, під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. дол.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії задля збору доказової бази для подальшого притягнення до кримінальної відповідальності причетних посадових осіб за вчинення цього злочину, а також обшуки за місцем роботи та місцем проживання фігурантів, в ході яких грошові кошти, котрі раніше частинами передавалися в якості неправомірної вигоди, відшукані та вилучені.

Вирішується питання про затримання фігурантів провадження в порядку ст. 208 КПК України. Раніше у Луцьку в кабінеті заступника голови Луцької міської ради Олександра Рачкова правоохоронці провели обшуки.

Як повідомляв УНІАН, раніше НАБУ затримало співробітника СБУ на хабарі в $47 тисяч.