В Армянську - екологічна катастрофа / фото Крим.Реалії

4 вересня окупанти повідомили про зафіксоване перевищення допустимої норми шкідливих речовин в атмосфері Армянська. У зв'язку з цим з міста почали вивозити дітей шкільного віку.

"Чиновники" уникають слова «евакуація» і запевняють, що викиди не загрожують здоров'ю людей. Також влада пообіцяла зупинити роботу содового заводу «Кримський титан», який на сьогодні вважають винуватцем кислотних викидів, передають "Крим.Реалії".

Читайте такожУ Криму через екологічну катастрофу почали вмирати тварини (фоторепортаж)

Водночас жителі Армянська стверджують, що ситуація у місті набагато складніша, ніж заявляють чиновники, й називають її «справжнім пеклом».

Зазначається, що вивезти з Армянська у санаторії півострова планують 2,2 тисячі школярів з 2,6 тисяч. Батьки ще 400 відмовилися виїжджати централізовано і вважали за краще самостійно вибрати для своїх дітей місця тимчасового переселення.

Евакуація продовжилася й вночі. Як повідомляє мешканка Армянська Ольга Малікова, близько 23:00 Армянськ залишили чотири автобуси з учнями школи № 2.

Інша мешканка Армянська Безпалько Ірина повідомила, що умови перевезення дітей були не найкомфортніші.

Жителька Армянська Галина, яка побажала залишитися неназваною, розповіла журналістам, що дітей з міста евакуювали у поспіху, на збори надали близько години.

Жителі Армянська, які залишаються в місті, продовжують дихати кислотними викидами. Вони змушені вдаватися до різних способів захисту, їх не вистачає: повідомляється про дефіцит захисних масок і марлевих пов'язок.