На підставі слів Онуфрія Кирил "прийме рішення, що стосуються даної теми" \  фото з відкритих джерел 

Патріарх російської православної церкви (РПЦ) Кирил зібрав позачергове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну.

Читайте такожУ Вселенському патріархаті відреагували на погрози Москви через автокефалію Україні

Про це йдеться на сайті Московського патріархату, передає Українська правда. Відкриваючи засідання, Кирил заявив, що "на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського патріархату про направлення в Україну так званих екзархів".

Відео дня

"Зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що вони прибули в Україну і приступили до роботи", - сказав він.

У РПЦ також повідомили, що через стан здоров'я на засіданні не зміг бути присутнім митрополит Київський Онуфрій. З ним довелося спілкуватися по відеозв'язку. Онуфрій розповів синоду, що обидва екзарха Константинопольського патріарха прибули в Україну. "Один призначений вести переговорний процес зі стороною так званого патріарха Філарета, інший - зі стороною "митрополита" Макарія, глави "Української автокефальної православної церкви", - заявив він. "Як представники канонічної церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити", - додав Онуфрій.

Також повідомляється, що на підставі слів Онуфрія синод РПЦ "прийме рішення, що стосуються даної теми".

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Українській православній церкві автокефалію.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) впевнений, що єдина помісна церква у країні буде створена до кінця поточного року.