Ілюстрація / REUTERS

Заступник директора Федеральної служби Росії з виконання покарань Валерій Максименко підтвердив, що медпрацівники ФСВП готувалися переходити до примусового годування українського режисера Олега Сенцова.

В інтерв'ю російській газеті «Известия» Максименко пояснив, що такі заходи були необхідні, щоб "зберегти життя" Сенцову.

"Якщо б відмова від їжі продовжилася, то Сенцов міг стати не просто «овочем», а навіть «рослиною». А погрози примусового харчування — ну як можна називати загрозою введення в курс лікування хворого? В даному випадку Сенцову сказали, що за його життя і здоров'я будуть боротися і померти не дадуть. Інше було на його розсуд", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Від його здоров'я мало що залишилося": рідні Сенцова сумніваються, що він вийде з голодування (відео)

Він додав, що якщо б Сенцов не припинив голодування, то «міг стати не просто «овочем», а навіть «рослиною».

Раніше повідомлялося, що Сенцов був затриманий в аннексированном Росією Криму в 2014 році за звинуваченням в організації терористичної спільноти, суд засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Режисер оголосив про початок голодування 14 травня 2018 року з вимогою відпустити всіх українців, засуджених в РФ за політичними мотивами. Лікарі підтримували його життя за допомогою спеціальних поживних сумішей.

На початку жовтня Олег Сенцов заявив, що змушений припинити голодування через погіршення здоров'я і через те, що його збираються годувати примусово. Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денисова стверджує, що йому не забезпечують належного медичного супроводу для виходу з голодування.