Прокуратура Житомирської області вчора, 14 березня, порушила кримінальну справу за матеріалами УБОЗ УМВС в Житомирській області стосовно несплати 8 млн.  гривень податків до бюджету.

За даними заступника прокурора області Володимира Кобернюка, посадових осіб кількох приватних підприємств області – директорів та бухгалтерів звинувачують у зловживанні службовим становищем та попередньому зговорі з метою штучного створення податкового кредиту іншому приватному підприємству. Задля цього приватні підприємці проводили безтоварні операції, повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Викриті схеми ухилення від сплати податків сприяли заниженню податкових зобов’язань з податку на додану вартість, який виникав при ввезенні товарів на митну територію України.

Відео дня

Затримано п’ять причетних до порушення законодавства службових осіб. Прокуратура області порушила кримінальну справу за частиною 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків), частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Ведеться розслідування.