Барабошка заарештували / фото ТСН

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід блогеру Олександру Барабошку у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у 3 мільйони гривень.

Засідання відбувалось у закритому режимі, оскільки, за твердженням сторін, у справі багато нюансів, що не підлягають розголосу, передає ТСН.

Прокурори рішенням задоволені, хоча на початку засідання просили заставу у 6,5 мільйонів, обґрунтування  цієї суми, як і причин її зменшення судом, не повідомляють.

Відео дня

Читайте також"Секс-скандал" довкола нібито чиновника МВС: студентка Бурейко зникла - ЗМІ

Адвокати Барабошка з рішенням не згодні і готують апеляцію. Кажуть, що затримання блогера політично вмотивоване. Нібито пов'язане з тим, що він, разом з політтехнологом Володимиром Петровим, висвітлювали негативні сторони діяльності антикорупційних органів.

Тим часом у соцмережах друзі Барабошка оголосили збір коштів для застави блогеру.

Також стало відомо, що у справі фігурують 7 епізодів щодо різних чиновників, а не лише секс-скандал з чиновником МВС.

Нагадаємо, військова прокуратура затримала відомого політтехнолога Володимира Петрова у справі про домагання і погрози співробітника Департаменту захисту економіки Національної поліції Олександра Варченка щодо студентки Наталі Бурейко. Петрова підозрюють у організації кампанії з дискредитації посадовця. Пізніше Бурейко вперше прокоментувала справу - каже, що віддала свої паролі до соцмережі і не знала, що відбувається.