Симеон брав участь у Соборі / фото Православне Життя

У неділю, 16 грудня, під час служби у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у Вінниці митрополит Симеон заявив про свій перехід із РПЦ в Україні до новоствореної єдиної помісної Православної церкви України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Вінницької єпархії, митрополит Симеон з духовенством звершив пізню Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста.

«Після літургії архіпастир звернувся до присутніх і, зокрема, розповів про свою участь в Об'єднавчому соборі, який відбувся напередодні у м. Києві, і на якому була утверджена Православна церква України», - повідомили у прес-службі.

Відео дня

Зокрема, віряни підтримали намір приналежності Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці до Православної церкви України.

Також у прес-службі зазначили, що на засіданні Синоду колишньої УПЦ МП Симеона звільнено з посади митрополита та призначено нового, який завтра має приїхати до Вінниці.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

15 грудня настоятель храму святого великомученика Димитрія Солунського, глава відділу соціального служіння та благодійництва Переяслав-Хмельницької та Білоцерківської єпархії УПЦ КП Богдан Тимошенко, розмістив у соцмережі фотографії, які свідчили про присутність на Об’єднавчому соборі щонайменше двох архієреї УПЦ Московського патріархату: митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацький), а також митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко).

Тимошенко опублікував відповідні світлини з написом: «Представники Московського патріархату реєструються на Об’єднавчий собор».