В Україні, починаючи з Києва, офіційно стартував благодійний проект Асоціації CHILD.UA - Новорічний #МарафонДобра.

Президент Асоціації Євгенія Тимошенко зазначає, що проект має об’єднати всіх небайдужих навколо доброї мети - подарувати дітям із соціально незахищених категорій населення справжнє свято.

Цього дня відвідувачі торгово-розважального центру «Lavina» мали змогу долучитися до збору подарунків дітям, позбавленим належного батьківського піклування, або ж зробити благодійний внесок. А вже увечері в ТРЦ відбувся благодійний концерт за участі низки зірок українського шоу-бізнесу.

Відео дня

Зокрема, до заходу доєдналися Мята, Лавіка, Тетяна Піскарьова, Nikita Lomakin, Вероніка Коваленко, гурт «Клей Угрюмого», Papa Andris та TODES Kyiv, Open Kids, EDGAR & EMMA, Ангеліна Тереннікова, Олександр Расказов та інші.

Як повідомила Євгенія Тимошенко, акція триватиме протягом одного місяця. «Протягом місяця ми будемо робити заходи, дарувати дітям подарунки. І з вашою допомогою, ви теж стали сьогодні марафонцями добра», - сказала вона, звертаючись до учасників благодійної акції, і додала, що серед них також буде розіграно призи.

Президент Асоціації подякувала зіркам, які взяли участь у #МарафоніДобра, а також волонтерам, які допомагають у його проведенні.

Тимошенко повідомила, що в рамках проекту планується провести понад 10 благодійних заходів та охопити близько 3 тисяч дітей із соціально незахищених категорій населення.

«Ми сподіваємося, що будуть долучатися до нас ще партнери, організації, які можуть надавати не тільки подарунки. Тому що для дітей не такі важливі подарунки, - для них важливі відчуття щастя, відчуття свята. Для цього ми і зробили «Марафон Добра», - для того, щоб подарувати їм відчуття свята», - пояснила очільниця CHILD.UA.

Крім того, Тимошенко повідомила, що в січні їхня організація планує поїздку разом із зірками на Схід України, аби влаштувати там концерт для дітей та вручити їм подарунки.

Говорячи про інші заходи, які відбудуться в рамках Новорічного #МарафонуДобра, вона зазначила, що вони пройдуть, зокрема, в Київському муніципальному театрі ляльок, в парку атракціонів, а також відбудеться низка новорічних концертів. «На цих заходах ми даруємо подарунки», - додала Тимошенко.

Асоціація CHILD.UA об’єднує міжнародні та всеукраїнські громадські організації, які допомагають дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тимошенко зауважила, що їхня організація вже протягом 10 років займається захистом, реабілітацією та розвитком дітей, в тому числі, творчим. «Ми кожного року робимо такі свята, робимо подарунки для дітей», - розповіла вона.

В рамках заходу було також зафіксовано Рекорд України - діти разом з художниками на території Парку розваг GALAXY створили на спеціальному стенді найбільшу в Україні розмальовку. Її розмір склав 61 квадратний метр.

Представник Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчибій зазначив, що участь у створенні розмальовки взяли понад тисяча учасників. Рекорд було зафіксовано у категорії «Мистецтво, масові заходи». Підчибій вручив відповідний почесний диплом організаторам заходу - Асоціації CHILD.UA.