Митрополит Епіфаній / REUTERS

Відносини між православними християнами в Україні повинні бути мирними і конструктивними, тому керівництво Помісної Церкви відкрито до діалогу з духовенством Московського патріархату.

Про це заявив в ефірі програми "Право на владу" на "1+1" предстоятель Православної Церкви митрополит Епіфаній, передає ТСН.

"Привітаюсь, звичайно", - відповів він на питання про те, чи буде вітатися з митрополитом Московського патріархату Онуфрієм при зустрічі. "Нам потрібно вести діалог", - додав Епіфаній.

Відео дня

Глава ПЦУ пояснив, що нова об'єднана церква налаштована на конструктивні відносини, а не конфлікт. "Ми повинні знайти взаєморозуміння, а не ворожнечу", - заявив владика. "Якщо вони відчують любов, вони приєднаються до Помісної Церкви", - пояснив він.

Читайте такожМитрополит Епіфаній розкрив чисельність парафій ПЦУ

Також митрополит Епіфаній заявив, що закон Верховної Ради про перейменування релігійних організацій з центром в країні-агресора відповідає очікуванням українців. "Реальність повинна відповідати суті. Кожен православний українець повинен розуміти, до якої церкви він ходить", - заявив він. На думку митрополита, це рішення полегшить, а не ускладнить ситуацію у відносинах між церквами.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні. 6 січня в Стамбулі він отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія.

Офіційна назва єдиної помісної церкви - Православна церква України.

Титул предстоятеля Православної церкви - блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України.