Корпус розрахований на 100 заарештованих / УНІАН

У Київському слідчому ізоляторі, більш відомому як Лук'янівське СІЗО, відкрили розрахований на 100 заарештованих осіб відремонтований корпус, встановивши в ньому "золоті" батареї.

Читайте такожУ омбудсмена заявили про жорстоке поводження із в'язнями у Лук'янівському СІЗО

Як передає кореспондент УНІАН, під час офіційного заходу з цього приводу заступник міністра юстиції Денис Чернишов повідомив, що на ремонтні роботи витрачено виключно кошти, зароблені підприємствами Державної кримінально-виконавчої служби України.

Відео дня

Окрім цього відремонтованого корпусу, у 2018 році в Київському слідчому ізоляторі було проведено реконструкцію харчового блоку та пункта прийому передач.

За словами Чернишова, на початку наступного року розпочнуться роботи з реконструкції найстарішого корпусу СІЗО, так званої “Катьки”. Кошти на реконструкцию виділила з бюджету Верховна Рада.

Також він розповів, що в поточному році на реконструкцію корпусів в усій пенітенціарній системі було витрачено майже 50 млн грн і майже всі ці кошти – кошти спецфонду ДКВС.

Як повідомляв УНІАН, новим головою Київського слідчого ізолятора, більше відомого як Лук'янівське СІЗО, став Руслан Ромашков, керівник Бориспільської виправної колонії №119.