Новорічні рецепти 2019 / фото gorohiv.rayon.in.ua

Напередодні Нового року кожна господиня задається питанням, що ж поставити на святковий стіл. Згідно з китайським календарем, покровителькою 2019 року буде свиня, тому не варто на Новий рік готувати страви зі свинини.

Меню на Новий рік 2019: основні гарячі страви

Запечена курка з яблуками

Курка, запечена з яблуками / фото gastronom.ru

Курка, фарширована яблуками і запечена з картоплею, – легкий і швидкий варіант основної страви на новорічний стіл.

Інгредієнти:

• Курка ціла

• Картопля - 6 штук

• Яблука - 3 штуки

• Сіль, перець, спеції

• Майонез

• Рослинна олія

• Лимон - 1 штука

1. Курку слід добре промити і просушити. Якщо птиця домашня, почистити від нутрощів.

2. З усіх боків обмазати курку сіллю, спеціями і майонезом, в тому числі – всередині.

3. Картоплю добре вимити і нарізати дольками. У мисці перемішати картоплю з сіллю, спеціями і оливковою олією.

4. Яблука помити і нарізати дольками і видалити серцевину. Лимон розрізати на 4 частини.

5. Нафарширувати курку яблуками і лимоном. Яблуко, нарізане тонкими пластинками, можна також покласти під шкірку.

6. Решту яблук скропити лимонним соком і змастити невеликою кількістю рослинної олії.

7. Викласти курку на змащений маслом деко. Навколо птахи викласти картоплю і яблука.

8. Накрити фольгою і запікати курку 30 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці. Потім дістати деко, прибрати фольгу і поставити запікатися ще на 30 хвилин.

Курка, запечена з яблуками рецепт приготування

Відео Сімейна кухня

Червона риба зі шпинатом в тесті

Лосось зі шпинатом в тесті / фото gastronom.ru

Ще однією відмінною альтернативою свинині стане червона риба. Запечена в тісті і з начинкою зі шпинату, вона стане прикрасою новорічного столу.

Інгредієнти:

• Філе червоної риби (форель, сьомга або лосось) – 2 штуки;

• Листкове бездріжджове тісто – 500 г

• Шпинат – 500 г

• Сметана – 50 г

• Олія оливкова – 30 мл

• Мускатний горіх – 2 г

• Половинка лимона

• Яйце – 1 штука

• Сіль, спеції для риби – на смак

1. Філе риби промити і просушити паперовим рушником.

2. Шпинат викласти в каструлю або на сковороду, змішати з мускатним горіхом і оливковою олією і тушкувати 5-7 хвилин, поки він не стане м'яким.

3. Тісто розкатати на прямокутний пласт 30х50 см. Відрізати невеликий шматочок для прикраси, а решту розділити на дві рівні частини.

4. Викласти один пласт тіста на деко, застелене пергаментом. Зверху на нього викласти філе риби потім начинку зі шпинату, потім знову рибу. Філе риби повинно лежати так, щоб вузька його частина одного шматка лежала над широкою частиною іншого.

5. Яйце збити виделкою і змастити краї тіста. Потім накрити все другим шматком тіста, ретельно защипивши краї.

6. З відкладеного шматка тіста вирізати декор і прикрасити ним зверху. Змастити яйцем.

7. Пиріг відправити в холодильник на 15 хвилин. А потім - до розігрітої до 200 градусів духовки на півгодини.

Рецепт пирога з червоною рибою і шпинатом – відео приготування

Відео Юлія Cooking

Закуски на новорічний стіл 2019

Жоден новорічний стіл не обходиться без закусок. Крім бутербродів з ікрою і салатів, про яких УНІАН писав раніше, є ще кілька варіантів оригінальних закусок.

Крабові кульки

Крабово-сирні кульки / фото 1000.menu

Однією з таких швидких і простих закусок є кульки з крабових паличок і сиру.

Інгредієнти:

• Крабові палички – 200 г

• Сир твердих сортів – 100 г

• Яйця – 3 штуки

• Майонез – 50 г

• Часник – 1 зубчик

• Ядра волоського горіха

1. Заморожені крабові палички та сир натерти на дрібній тертці.

2. Зварити яйця, остудити і також натерти.

3. Очищений зубчик часнику пропустити через прес або дуже дрібно подрібнити.

4. Ядра волоських горіхів подрібнити в блендері або за допомогою качалки.

5. Всі інгредієнти змішати з майонезом і зліпити з отриманої маси кульки діаметром 2-3 см.

Закуска з крабових паличок – відео приготування

Відео Фабрика рецептів

Жульєн у тарталетках

Жюльєн у тарталетках / фото alizy.club

Ще однією простою, але дуже ситною закускою, є жульєн в кошиках.

Інгредієнти:

• Куряче філе - 2 штуки (400-500 г)

• Гриби печериці 400-450 г

• Цибуля ріпчаста - 1 штука

• Сир твердий - 150-200 г

• Тарталетки

• Сметана - 400 г

• Масло рослинне для обсмажування

• Масло вершкове - 30 г

• Сіль, перець

1. Відварити куряче філе.

2. Гриби і цибулю дрібно нарізати.

3. На сковороді розтопити вершкове масло і додати в нього лук. Томити на маленькому вогні близько 15 хвилин.

4. На сухій сковороді без олії обсмажити до готовності гриби. Коли гриби випустять вологу можна додати трохи олії і посолити.

5. Сир натерти на дрібній тертці.

6. Варене куряче філе нарізати на маленькі шматочки.

7. Готові цибулю, гриби і курку змішати зі сметаною.

8. Отриману масу викласти в кошики або тарталетки і посипати зверху тертим сиром.

9. Кошики виставити на деко і відправити в духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Рецепт кошиків з жульєном – відео приготування

Відео Tasty food

Фаршировані яйця з часниково-сирною начинкою

Фаршировані яйця / фото gastronom.ru

Інградієнти:

• Яйця – 5 штук

• Плавлений сирок – 1 штука

• Часник – 1 великий зубчик

• Майонез

• Зерна граната для прикраси

1. Яйця відварити в соленій воді, а потім опустити в холодну воду або миску з льодом для охолодження.

2. Очищені яйця розрізати навпіл і дістати жовтки.

3. Плавлений сирок натерти на дрібній тертці.

4. Часник видавити через прес.

5. Жовтки розім'яти виделкою і змішати з часником і сиром, додавши майонез.

6. З допомогою кондитерського шприца нафарширувати білки отриманою масою.

7. Прикрасити зверху зернами граната або зеленню.

Рецепт фаршированих яєць – відео приготування

Відео Готуємо вдома

Новорічні десерти

Завершити новорічну трапезу в сімейному колі можна за чашкою чаю зі смачним десертом.

Рецепт імбирного печива

Рецепт новорічного імбирного печива / фото patee.ru

Імбирне печиво – це традиційний різдвяний і новорічний десерт. Часто його оформляють у формі ялинок, зірок або чоловічків.

Інгредієнти:

• Борошно - 1,2 кг

• Мед - 500 г

• Масло вершкове - 360 г

• Цукор коричневий - 250 г

• Імбир - 50 г

• Жовток курячого яйця - 2 штуки

• Апельсин – 1 штука

• Лимон – 1 штука

• Ром – 50 мл

• Розпушувач – 10 г

• Кориця – 10 г

• Кардамон – 2 г

• Насіння анісу подрібнені – 1 г

• Сіль – 1 г

1. Вершкове масло розтопити на водяній бані, додавши мед і цукор. Помішувати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Важливо – не допустити кипіння суміші.

2. Додати в масу всі спеції, зазначені в списку інгредієнтів, і цедру апельсина. Зняти суміш з плити.

3. У злегка охолоджену масу поступово вмішувати борошно до тих пір, поки тісто не стане еластичним.

4. Потім додати жовтки і ром і добре вимісити тісто.

5. Отримане тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на півгодини.

6. Потім дістати його і розкачати до товщини 0,5 см.

7. За допомогою формочок вирізати печиво і викласти його на деко, застелене пергаментом.

8. Випікати протягом 8-10 хвилин в розігрітій до 230 градусів духовці. Діставати печиво з духовки слід, як тільки тісто трохи піднялося і підрум'янилося.

Рецепт імбирного печива – відео приготування

Відео Tanya Shpilko

Новорічний торт

Новорічний торт з цитрусовими / фото cookpad.com

Також відмінно підійде для новорічного застілля торт з начинкою з цитрусових, які асоціюються зі святами. Для його приготування знадобляться:

Для бісквіта:

• Яйця - 3 штуки

• Борошно - 1 склянка

• Цукор - 1/2 склянки

• Сода - 1 чайна ложка

Для начинки:

• Апельсини – 3 штуки

• Мандарини – 3 штуки

• Банан – 1 штука

• Ананас – 150 г

Для крему:

• Сметана нежирна – 900 г

• Цукор – 1 стакан

• Желатин – 50 г

• Ванілін – 2 г

1. Желатин розчинити у воді, згідно з інструкцією на упаковці.

2. Яйця з цукром збити в щільну піну.

3. В одержану суміш поступово всипати борошно, змішане з содою.

4. Тісто викласти у форму і запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.

5. Отриманий бісквіт розрізати на шматочки розміром 2х2 см.

6. Фрукти очистити від шкірки. Апельсини нарізати кружечками, мандарини розібрати на часточки. Банан і ананас нарізати кубиками.

7. Сметану збити з цукром. Додати ванілін і желатин і ретельно перемішати.

8. На дно рознімної форми викласти фрукти. На них зверху – половину бісквіта і залити все половиною крему.

9. Потім знову викласти фрукти, бісквіт і крем і накрити харчовою плівкою.

10. Поставити торт в холодильник на 10-12 годин.