Денісова зустрінеться з родичами захоплених в полон Росією моряків \ фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрінеться 10 січня в Одесі з родичами захоплених в полон Росією моряків.

Читайте такожДенісова розповіла, коли українські консули відвідають захоплених моряків

Про це вона повідомила у Facebook. "У рамках підготовки до зустрічі з родичами військовополонених моряків, яка відбудеться 10 січня у місті Одеса, сьогодні провела міжвідомчу нараду за участю заступника міністра оборони України Анатолія Петренка, заступника міністра юстиції України та уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Івана Ліщини, керівника Об’єднаного центру координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення АТО Юрія Кочанова, заступника директора Департаменту консульської служби та начальника Управління консульського забезпечення МЗС Василя Кирилича", - написала вона.

Відео дня

За словами Денісової, на нараді також був присутній координатор групи адвокатів, які захищають військовополонених моряків, Микола Полозов.

Головною темою зустрічі, уточнила омбудсмен, була координація роботи центральних органів виконавчої влади щодо звільнення військовополонених.

"Ми узгодили загальну концепцію проведення зустрічі з рідними моряків у місті Одеса. Також обговорили можливу поїздку на судове засідання щодо обрання 24 українським військовополоненим запобіжного заходу, яке відбудеться у другій половині січня у місті Москва", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».