Рецепт глінтвейну класичного заснований на червоному вині \ УНІАН

Напій під назвою глінтвейн - це гарячий алкогольний напій на основі вина. "Глінтвейн" походить від німецького слова Glühwein, що означає палаюче вино. В даний час у всьому світі люблять і п'ють глінтвейн, особливо в холодні зимові дні, оскільки цей напій має зігріваючий ефект.

Не всі знають, як зробити глінтвейн вдома, і купують напівфабрикат або, користуючись нагодою, п'ють його в кафе або ресторанах. Однак краще готувати глінтвейн вдома.

УНІАН зібрав для вас деякі рецепти і способи як варити глінтвейн вдома.

Способи приготування глінтвейну:

Для глінтвейну знадобиться емальований або скляний посуд. Є два способи, як варити глінтвейн: приготування глінтвейну з водою і приготування глінтвейну без води. Найголовніше правило для тих, хто хоче зварити глінтвейн в домашніх умовах, це не доводити вино до кипіння і періодично помішувати. В іншому, приготування глінтвейну в домашніх умовах нескладне налили вино, додали спеції, підігріли, трохи настояли і готово.

Для приготування глінтвейну зазвичай використовується червоне вино \ УНІАН

Яке вино використовувати для глінтвейну:

Зазвичай використовують червоне сухе або напівсухе вино для глінтвейну, однак, можна приготувати глінтвейн з білого вина. Але, звичайно, рецепт глінтвейну класичного засновано на червоному вині.

Рецепт безалкогольного глінтвейну:

Якщо вас цікавить такий глінтвейн, в безалкогольному глінтвейні використовується не вино, а виноградний і яблучний сік.

Рецепт глінтвейну з водою:

Спочатку кип'ятять воду зі спеціями, потім додають туди цукор, мед і вино.

Спеції для глінтвейну:

Спеції для глінтвейну можуть бути дуже різні: кориця, кардамон, гвоздика, чорний перець. Приправа для глінтвейну надає напою бажаний аромат.

Рецепт глінтвейну з корицею - найпоширеніший. Дуже популярний рецепт глінтвейну з медом, його можна рекомендувати також як глінтвейн від застуди. Хоча, в принципі, будь-який глінтвейн - рецепт від застуди, завдяки поєднанню властивостей гарячого вина, спецій та фруктів. До складу глінтвейну також можуть входити цукор, якщо вино здасться вам кислим, апельсин. Глінтвейн нічим не запивають, традиційно його закушують печивом, іншими кондитерськими виробами, можна запивати глінтвейном м'ясні страви.

Рецепт класичного глінтвейну:

Інгредієнти: пляшка червоного вина, 7 бутонів гвоздики, 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха, 1 столова ложка цукру, 1/3 склянки води.

Як приготувати класичний глінтвейн: гвоздику і мускатний горіх засип у турку. Налий води, розмішай і доведи суміш до кипіння. Коли почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму і проварити ще хвилину. Після цього дай відвару настоятися 10-15 хвилин. Вино налий в каструлю і став на вогонь. Коли нагріється, вилий у нього вміст турки і додай цукор. Добре перемішай і вари на повільному вогні до перших ознак закипання. Як тільки з'являться перші бульбашки, зніми глінтвейн з вогню і розлий по чашках.

Рецепт кавового глінтвейну:

Інгредієнти: пляшка червоного вина, велика чашка чорної кави, 150 грам цукру і 100 грам коньяку.

Як приготувати кавовий глінтвейн: підігрій вино, поки вино вариться, в турці звари каву. Коли вино нагріється, додай в нього каву і цукор і провари ще пару хвилин на найменшому вогні, періодично помішуючи. В кінці варіння додай коньяк і розлий глінтвейн по чашках.

Також може бути і безалкогольний глінтвейн \ УНІАН

Рецепт імбирного глінтвейну:

Інгредієнти: пляшка червоного вина, половинка апельсина, половинка лимона, кілька горошин запашного перцю, корінь імбиру завдовжки з мізинець, паличка кориці, кілька бутонів гвоздики, цукор або мед за смаком.

Як приготувати імбирний глінтвейн: вино налий в каструлю, додай корицю, гвоздику і запашний перець. Корінь імбиру почисть, наріж невеликими шматочками. Лимон і апельсин тонкими півкільцями. Додай імбир і фрукти в каструлю з вином, за бажанням додай цукор або мед. Вари глінтвейн на повільному вогні, поки не почне закипати. Після цього зніми каструлю з вогню і розлий ароматний напій у чашки.

Рецепт фруктового глінтвейну:

Інгредієнти: пляшка червоного вина, яблуко, лимон, апельсин, 0,5 чайної ложки кориці, кілька горошин запашного перцю, зірочка бадьяну, мед за смаком.

Як приготувати фруктовий глінтвейн: яблуко, лимон і апельсин наріж частинками. Поклади фрукти в каструлю з вином, додай спеції і мед за смаком. Вари глінтвейн на повільному вогні. Як тільки почне закипати, зніми глінтвейн з вогню і розлий по чашках.

Рецепт французького глінтвейну:

Інгредієнти: пляшка червоного вина, половинка лимона, 150 г цукру, 150 мл коньяку.

Як приготувати французький глінтвейн: у каструлі підігрій вино, додай цукор. Вичави сік з лимона, перемішай з вином. Кинь в каструлю лимонну шкірку і провари в глінтвейні. Наприкінці варіння вливаємо коньяк і вимикаємо вогонь. Дай глінтвейну настоятися 5 хвилин, після чого розлий в чашки.