Денісова домовилася з російською стороною про відвідання пораненого українського моряка Сороки нейрохірургом \ facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова домовилася з російською стороною про відвідання пораненого українського моряка Василя Сороки нейрохірургом для обстеження.

Читайте такожОдному з поранених українських моряків можуть ампутувати частину руки - Денісова

Про це Денісова повідомила у Facebook з посиланням на телефонну розмову з радником президента РФ, головою ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайлом Федотовим, який повідомив їй інформацію щодо фізичного стану Сороки.

Відео дня

"Головний лікар медичного блоку СІЗО «Матросская тишина» повідомив Федотову, що стан здоров’я українського військовополоненого задовільний. Його обстеження проводилося невропатологом і, за словами лікарів, рука хлопця набрякла через користування еспандером", - заявила Денісова.

"Але, за моїм проханням, Федотов домовився, що наступного тижня (у понеділок-вівторок) хлопця обстежить нейрохірург. Тримаємо зв’язок та чекаємо на результат", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше Денісова заявила, що Василю Сороці, одному з поранених українських моряків, яких Росія захопила біля Керченської протоки, можуть ампутувати частину руки. "Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров’я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла та посиніла рука і якщо йому не надати невідкладну медичну допомогу, частину кінцівки доведеться ампутувати", - заявляла Денісова.