На столичній Аскольдовій могилі Героїв Крут вшанував оркестр ЗСУ / скріншот

Всією Україною пройшли акції пам'яті Героїв Крут.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У Дніпрі сотні людей зібралися під найвищим прапором України. Курсанти вдяглися в однострої тих часів, священики відслужили молебень.

У Львові волонтери влаштували акцію на залізничному вокзалі.

На столичній Аскольдовій могилі Героїв Крут вшановували студенти ліцею імені Богуна і оркестр Збройних сил України.

Читайте такожВ'ятрович заявив про необхідність правильної інтерпретації бою під Крутами

На центральному вокзалі у Києві на честь полеглих у бою під Крутами влаштували музичний флешмоб. Військові оркестри зіграли марш нової української армії. Колишній гімн ОУН став маршем Збройних сил, коли його вперше виконали торік на параді до Дня Незалежності.

У Києві "Національний корпус" та "Національні дружини" провели факельну ходу з вшанування Героїв Крут.

Як передає кореспондент УНІАН, факельна хода пройшла за маршрутом від Львівської площі через Майдан Незалежності, вулицю Грушевського, Арсенальну площу та завершилася на Аскольдовій могилі, де поховані декілька учасників битви під Крутами.

Учасники ходи вшанували пам’ять Героїв Крут патріотичними промовами та молитвою. Після цього акція була завершена. Хода пройшла без інцидентів.

Довідка УНІАН. 29 січня 1918 року на залізничній станції «Крути» в Чернігівській області, що під селищем Крути та поблизу села Пам’ятне, 300 київських студентів, захищаючи підступи до Києва, вступили у бій з 6-тисячною армією більшовиків під командуванням Михайла Муравйова, яка серед інших вела наступ на Українську народну республіку. Усі студенти або загинули, або були взяті в полон і жорстоко страчені.

Бій під Крутами стримав наступ більшовиків на чотири дні. І ці дні стали вирішальними для української дипломатії, щоб домогтися від міжнародного співтовариства визнання незалежної України.

Офіційно День пам’яті Героїв Крут почали відзначати в Україні з 2007 року.