5 лютого наступає новий рік за місячним календарем / Фото з відкритих джерел

Місячний Новий рік, також відомий як Свято весни, припадає на 5 лютого 2019, але сьогодні починаються святкування того, що китайці вважають переддень Нового року.

Але не думайте, що святкування проходять лише два дні - насправді Свято весни триває 15 днів, починаючи з молодого місяця в Новий рік і до повного місяця на Фестивалі ліхтарів.

Читайте такожКалендар подій: знову Новий рік, історія стриптизу, перші поліцейські собаки, хто придумавши гуму, звідки взялися «неандертальці» і перше зіткнення на орбіти штучних супутників Землі

Відео дня

У Китаї магазини закриті протягом перших п'яти днів найдовшого святкового сезону, тому більша частина покупок повинна бути зроблена заздалегідь. Китайці не можуть насолоджуватися роботою, принаймні, тиждень, а інколи й 10 днів, або навіть до Фестивалю ліхтарів.

Чому такий довга відпустка? Ну, це може бути тому, що настання нового року вітається з великою церемонією та безліччю традицій, покликаних об'єднати сім'ї та залучити процвітання наступного року.

Насправді, планування Нового року включає в себе дві основні теми: перша пов'язана з очищенням або усуненням всіх невдач попереднього року, і по-друге, підготовка будинку, щоб отримати удачу наступного року.

Кілька речей, про які слід пам'ятати:

Змести невезіння з чистого будинку

У дні, що передують Новому року, китайці зайняті ретельним прибиранням своїх будинків. Справа не тільки в тому, щоб побачити, які предмети у них стоять з пилом, але все ще викликають радість, а щоб можна було викинути все інше. Китайці змітають все невдачі минулого року. Чистий будинок - це щасливий дім.

Приготуйтеся до свята напередодні Нового року

Китайці серйозно ставляться до своїх свят. Принаймні, у свято подаються 10 страв, і гості обідають протягом кількох годин. Не забудьте включити рибу. Це тому, що китайське слово «надлишок» або «прибуток» звучить схоже на слово «риба». Ось чому вони вірять, що вживання риби принесе багатство в новому році.

Розфарбуй місто червоним

Коли у вас заплановано свято, час для прикраси, і є тільки один колір, щоб мати на увазі: червоний. Китайські квартали по всьому світу перетворюються в червоні паради від червоних ліхтарів до плакатів і паперів з щасливими персонажами. Це не тільки вулиці, які піддаються зміні - підприємства, вітрини і вдома - кожне місце, яке хоче привернути удачу, вбирається у святковий декор. Червоний колір асоціюється з багатством у китайській культурі, і це одна з традицій, яку приймають не тільки в Китаї.

Приготуйтеся з берушами для танців дракона та лева

Китайці вважають, що дракони приносять удачу, і тому танці драконів виконуються практично в усіх особливих випадках. І якщо вам цікаво, чому деякі танці тривають до тих пір, поки ви не станете майже глухими завдяки гонгам, тарілкам та барабанам, то це тому, що вони також вірять, що чим довше дракон знаходиться в танці, тим більше удачі він принесе для спільноти. Ще один плюс: кажуть, що танці також відлякують злих духів.

Подарунки в конвертах

Китайці також обмінюються подарунками на Новий рік, але вони воліють передавати їх у вигляді грошових подарунків в червоних конвертах або анг-пат.

Не забувайте про солодощі

Ви будете знати, що це китайський Новий рік, якщо вам подарують червоні коробки з липким частуванням. Ще один кращий подарунок, китайці дарують його один одному або своїм некитайським друзям, щоб також побажати їм процвітання. Зазвичай вони мають круглу форму, як пиріг, але є й варіанти для гурманів. Солодкий подарунок можна отримати у формі риби або китайського знака зодіаку - в новому 2019 році - це свиня.

Чи готові ви до цього?

Китайці люблять відвідувати перукарню або салон в переддень свята. У них також є привід, щоб оновити гардероб для Весняного фестивалю, і, звичайно, новий червоний одяг. Вважається, що нова зачіска і одяг - принесе удачу і забезпечить новий початок нового року.

Обов'язково погасіть свої борги

Знову ж таки, для китайців це має традиційне і символічне значення: «закрити книгу» в кінці року та почати вдалу сторінку в новому році. Але що станеться, якщо ви цього не зробите? Ви можете очікувати появи червоної фарби на ваших дверях...

Раніше УНІАН розповів про історію Нового року, який відзначають вже понад 4000 років.