Після відновлення подачі води аварійні бригади продовжать локальний ремонт ділянки водопроводу / УНІАН

В Одесі відновлено водопостачання в більшій частині міста, яке було відключене вранці 5 лютого через прорив водопроводу.

Читайте такожПричиною аварії водогону в Одесі став незаконно встановлений рекламний щит

Як повідомили УНІАН у прес-службі компанії «Інфоксводоканал», у вівторок після 22.00 відновлено роботу насосних станцій «Південна» і «Головна», а також розпочато подачу води споживачам.

Відео дня

Відзначається, що місце пошкодження чавунної труби діаметром 300 мм було виявлено тільки близько 17.00. З метою максимально швидкого відновлення подачі води жителям міста було ухвалене рішення ізолювати пошкоджену частину труби і відключити її від загальної системи водопроводу.

«Після відновлення подачі води аварійні бригади «Інфоксводоканалу» продовжать локальний ремонт ділянки водопроводу. На період ремонтних робіт без водопостачання залишаться кілька будинків поблизу місця аварії. Про причини пошкодження зможемо повідомити після завершення земляних та ремонтних робіт», - сказали в прес-службі.

У водоканалі також висловили подяку керівництву Одеської міської ради і співробітникам технічної служби водоканалу за допомогу у вирішенні складної аварійної ситуації, в результаті якої без водопостачання залишились понад 500 тис. містян.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого в Одесі через прорив водопроводу було припинено водопостачання в будинках на кількох вулицях, затопило дороги та тротуари. Через це в районі 1-ї станції Люстдорфської дороги, де зібралася велика кількість води, утворився значний транспортний затор, багато легкових автомобілів не змогло проїхати.

Вранці 5 лютого для проведення ремонтних робіт водоканал зупинив насосні станції «Головна» і «Південна», через що вода перестала надходити до житлових будинків і установ у трьох з чотирьох районів міста.