31 січня наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанією / УНІАН

Правління Національної суспільної телерадіокомпанії України закликає наглядову раду НСТУ переглянути рішення про звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті "Ua: Суспільне мовлення".

«Правління Суспільного мовника наголошує на незаконності рішення Наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління, вважає рішення, ухвалене в неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає Наглядову раду ПАТ "НСТУ" переглянути його з дотриманням всіх правових процедур», - йдеться у заяві.

Відео дня

Читайте такожАласанія заявив про призупинення дії гранту для "Суспільного" після його звільнення

Правління НСТУ звертає увагу на маніпуляції у висловлюваннях окремих членів наглядової ради та численні порушення процедури ухвалення цього рішення, разом із таємністю голосування. Про це написав виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко, який є членом наглядової ради НСТУ і був присутнім під час голосування. До його думки приєдналися ще два члени наглядової ради - Світлана Остапа та Євген Глібовицький.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 31 січня підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Аласанією.

10 квітня 2017 року Аласанія був обраний Наглядовою радою ПАТ "НСТУ" на посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.