Голова Одеської міської організації Народного Руху України Михайло Кузаконь / фото megafon.od.ua

Поліція розпочала кримінальне провадження за повідомленням про підготовку злочину відносно голови Одеської міської організації Народного Руху України Михайла Кузаконя.

Як повідомляє прес-служба поліції, в ході моніторингу мережі Інтернет правоохоронцями було виявлено відеозвернення одного з громадських діячів Одеси про те, що відносно нього нібито готується замах на вбивство.

Читайте такожАктивіст Михайлик заявив про саботаж Нацполіцією розслідування справи про замах на його життя

Відео дня

Під час перевірки вказаної інформації до поліції надійшла заява від самого автора відеозвернення.

Відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ст.112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про винесення постанови про обрання чоловікові заходів безпеки. Слідство триває.

Треба зазначити, що автором звернення є Михайло Кузаконь, який заявив, що звернувся до Головного слідчого управління СБУ щодо надання йому державної охорони.

"Мені сьогодні стало відомо, що на мене вдруге готують замовне убивство. До Одеси заїхала група для виконання цього злочину. Цю інформацію передано правоохоронцям. Але від останньої спроби вбивства мене та Григорія Козьми вже минуло більше півроку. Нам тоді нечувано поталанило. Втім, державну охорону, попри існуючу реальну загрозу, невдовзі після замаху було знято", - заявив Кузаконь.

Він повідомив також, що наприкінці минулого року спрямував подання про надання охорони до СБУ, однак, досі її не має.

Нагадаємо, 2 серпня в передмісті Одеси, в Овідіопольському районі області, було скоєно замах на двох відомих активістів - представника регіональної організації партії «Народний Рух України» Михайла Кузаконя і Григорія Козьму. Зокрема, вантажівка на великій швидкості врізалася в іномарку, в салоні якої перебував Козьма і до якої прямував Кузаконь. Активісти встигли відскочити у бік і тому не постраждали. Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 15 і 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Наприкінці серпня правоохоронці заявили про затримання трьох підозрюваних.

Як повідомляв УНІАН, кримінальні провадження, відкриті за фактом замаху в Одесі на голову громадської організації «Небайдужі», екс-лідера одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка і представників регіональної організації партії «Народний Рух України» Михайла Кузаконя і Григорія Козьму, вирішено об'єднати в одне провадження.