Про виїзне засідання Комітету Олександр Грановський повідомив в Facebook. Він зазначив, що зустріч відбулася завдяки зусиллям і під керівництвом нардепа Олександра Співаковського, а також за активної участі Тараса Креміня, Олексія Скрипника і Івана Кириленка. «Не так давно я обіцяв викладацьким колективам Харкова докласти максимальних зусиль і, в кінцевому підсумку, провести засідання Комітету з питань науки та освіти саме тут, саме в Харкові. Моя роль і функція обмежуються виключно допомогою в організації процесу. Я переконаний, що кожен повинен займатися своєю справою: з інтелектуальною елітою країни на профільні теми повинні розмовляти профільні фахівці, тобто, іншими словами, члени Комітету - експерти в галузі науки і освіти», - зазначив Грановський.

Члени Комітету розглянули кілька важливих питань для освітньої галузі. Вони ухвалили рішення щодо внесення змін до закону Про вищу освіту в частині системи управління вищими навчальними закладами; звернутися до Комітету з питань соціальної політики в частині необхідності якнайшвидшого створення національного електронного інформаційного ресурсу зайнятості; звернутися до Кабінету міністрів і рекомендувати в найстисліші терміни зробити все можливе задля утвердження і відповідного призначення голови та заступників Агентства щодо забезпечення якості вищої освіти.

По завершенню засідання, депутати відвідали комунальний «ясла-садок» №108, а також Харківський інклюзивної-ресурсний центр. «Гості були приємно здивовані рівнем професійної підготовки персоналу і технічним оснащенням. На жаль, не всі установи такого профілю в країні виглядають саме так, так що Харкову є чим пишатися», - відзначає народний депутат.

Відео дня

Також Олександр Грановський анонсував засідання в Харкові ще одного Комітету в недалекому майбутньому. Ключове завдання таких заходів, за словами депутата, «відповісти на все більшу кількість запитань, які цікавлять як харків'ян, так і жителів інших міст».

До слова, засідання освітнього Комітету для Харкова не перший подібний досвід. Раніше Грановський повідомляв про зустріч депутатів медичного Комітету. На ній було прийнято 6 важливих рішень.