Кицюк / Фото УНИАН

Засідання суду за клопотанням прокуратури щодо обрання запобіжного заходу у вигляді арешту відносно судді Віктора Кицюка перенесено на 10 годину 13 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне оголошення зробив суддя Олександр Олійник, який веде розгляд даної справи.

Читайте такожСуддя Кицюк заявив прокурору, що не вважає себе підозрюваним

Відео дня

Під час виступів сторони обвинувачення, якою є прокуратура, слідчі наголошували та просили суддю задовольнити їх клопотання у повному обсязі та обрати міру запобіжного заходу у вигляді арешту для Кицюка.

Представники прокуратури надавала документи, які, на їхню думку, свідчать про те, що Кицюк може знищити документи, які в подальшому впливатимуть на розслідування цієї справи. Також зазначалось, що суддя Кицюк може впливати на підозрюваних та свідків у справі.

В той же час сторона захисту апелювала тим, що прокуратура не надала достатньо доказів для того, аби застосувати до Кицюка запобіжний захід у вигляді арешту.

Адвокати в черговий раз повторювали, що вони ставлять під сумнів клопотання прокуратури, як таке, адже, на їхню думку, суддя Кицюк не є підозрюваним у даній справі.

Як повідомляв УНІАН, Вінницький міський суд 6 березня розпочав розгляд клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу у вигляді арешту щодо судді Печерського районного суду Києва Кицюка.

Довідка УНІАН. 4 березня Верховна Рада України дала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка й Оксани Царевич.

Читайте такожСудді Смик і Вовк заявляють про тиск прокуратури на Печерський райсуд та Окружний адмінсуд

Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що винесли свідомо неправосудні постанови у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів Автомайдану і в інших справах. Таким чином, за даними прокуратури, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

Ухвалено рішення, що клопотання слідчих столичної прокуратури про обрання запобіжного заходу Царевич і Кицюку розгляне Вінницький міський суд.

Прокурор Києва Сергій Юлдашев пояснив причину обрання запобіжного заходу для двох одіозних суддів за межами Києва суддівською «корпоративною етикою» в районних судах столиці. Він також відзначив, що генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо для цього є підстави.