Зараз Гриб знаходиться в СІЗО-4 Ростова-на-Дону / фото Facebook

Адвоката українця Павла Гриба, незаконно засудженого в Росії до шести років колонії, Марину Дубровіну вже тричі не пустили до підзахисного в СІЗО.

Про це вона розповіла російському порталу «МБХ медіа». «Мене до нього не пускають, я тричі до нього ходила, сиділа там весь день, але безрезультатно - кажуть, все зайнято, не можуть пустити», - сказала вона.

Читайте такожУ РФ затримали українця за нібито підготовку до "ведення партизанської війни проти Росії"

Відео дня

При цьому, за даними адвоката, Грибу, як і раніше, не надають медичної допомоги, якої він потребує.

Також вона додала, що сторона захисту направляла звернення на ім'я уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової, однак відповіді не отримала.

Зараз Гриб перебуває в СІЗО-4 Ростова-на-Дону. Як повідомляв УНІАН, про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько Ігор Гриб, на той час член громадської ради Держприкордонслужби України.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з Тетяною Єршової, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина мала приїхати на зустріч з Росії. Пізніше стало відомо, що українця тримають у СІЗО в Краснодарі. Російські слідчі звинувачували його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

У Павла важке вроджене захворювання - портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії не допускає українських лікарів до Павла в СІЗО.

29 січня 2019 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив українця до шести років колонії загального режиму за звинуваченням у нібито «пособництві тероризму».

4 квітня в.о. генерального консула в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський повідомив, що Павло у найближчі дні очікує зустрічі з адвокатом для відпрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ.