Посольство США чекає на вироки і для замовників убивства \ УНІАН

У посольстві США в Україні сподіваються, що усі замовники вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк будуть притягнуті до відповідальності.

Читайте такожСуд виніс вироки обвинуваченим у вбивстві активістки Гандзюк (відео)

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у соціальній мережі Facebook. "Катерина Гандзюк, її рідні та друзі заслуговують на правосуддя. Ми продовжуємо уважно стежити за судовим процесом і сподіваємося, що всі замовники вбивства Катерини Гандзюк будуть швидко притягнуті до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслва Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня Покровський райсуд Дніпропетровської області оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві виконання злочину Васянович та Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

Також у справі про вбивство активістки фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.