Держреєстрація ПЦУ була проведена 30 січня 2019 року / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження про незаконність реєстрації ПЦУ за позовом колишньої УПЦ МП.

Про це повідомляється на сайті синодального юридичного відділу колишньої УПЦ МП.

У російській церкві в Україні вважають, що при реєстрації ПЦУ було істотно порушено законодавство, а відповідачі здійснювали протиправні дії.

Відео дня

Читайте такожЕпіфаній розповів, з чого розпочався конфлікт між ним і Філаретом

"Позовна заява вмотивована допущенням істотних порушень чинного на момент проведення державної реєстрації створення юридичної особи законодавства України, а також вчиненням відповідачами в адміністративній справі протиправних дій, у зв’язку з чим, на думку Київської Митрополії Української Православної Церкви (МП), рішення державного реєстратора про проведення державної реєстрації створення юридичної особи із найменуванням "Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" та відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань має бути скасовано судом", - ідеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що наразі Київська митрополія УПЦ (МП) готується до участі в розгляді адміністративної справи.

Нагадаємо, Держреєстратор КП "Центр правової допомоги та реєстрації" 30 січня 2019 року провів державну реєстрацію створення Релігійного центру Православної Церкви України (ПЦУ) як юридичної особи з таким найменуванням: "Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви)".

Раніше повідомлялося, що Філарет призначив дату "собору", яким хоче офіційно відновити діяльність Української православної церкви Київського патріархату.