Служба безпеки викрила на хабарництві посадовців оборонного заводу / СБУ

У Харкові співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарях двох посадовців державного оборонного підприємства «Завод імені Малишева».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожПолковник Міноборони організував схему розкрадання на ДП "Антонов" (фото)

Оперативники спецслужби встановили, що начальник одного з відділів та його підлеглий – інспектор відділу, організували протиправний механізм вимагання та одержання грошей від підприємців за надання їм в оренду приміщень оборонного заводу для ведення бізнесу.

«За оренду трьох приміщень складського і побутового призначення посадовці вимагали щоквартально сплачувати їм неправомірну вигоду, за що суттєво знижували комерсантам офіційну суму оренди», - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали службових осіб оборонного підприємства у робочих кабінетах після одержання чергового траншу за наступні три місяці. У кожного з фігурантів справи виявлена та вилучена частина неправомірно одержаних коштів.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття хабарників проводилася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.