Поліція викрила схему розкрадання грошей / фото УНІАН

Колишньому начальнику Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України вручено повідомлення про підозру в розтраті майже 13 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції митного поста «Ужгород».

Про це, як повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України, заявив керівник управління захисту економіки в Закарпатській області НПУ Андрій Іванків.

Зазначається, що оперативники управління захисту економіки в Закарпатській області, детективи Слідчого управління поліції Закарпатської області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області викрили злочинну схему привласнення бюджетних коштів під час реконструкції митного поста «Ужгород» та безпосередньо осіб, причетних до злочину.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові затримали на хабарі двох посадовців танкового «Заводу ім. Малишева» (відео)

«Злочинну схему організував колишній керівник Закарпатської митниці ДФС України (наразі, займає посаду заступника начальника митниці ДФС у Херсонський області, АРК та м. Севастополі) та керівник комерційної структури разом зі своїм батьком», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що на рахунки товариства безпідставно було перераховано 30% від загальної вартості реконструкції як попередню оплату за роботи. Загальна вартість виконання робіт за вказаним об’єктом становить 47 млн грн.

«Товариство у якості передоплати отримало на свої рахунки понад 12,7 млн грн, в той час виконавцем робіт було грубо порушено календарний графік виконання робіт та навіть не було розпочато підготовку до їх початку. Підозрюваний достовірно знаючи, що на митному терміналі виконані тільки демонтажні роботи, підписав та завірив печаткою акти виконаних робіт», - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що колишній очільник Закарпатської митниці особисто надавав вказівку про перерахунок коштів підприємству, яке навіть не розпочало реконструкцію митного поста «Ужгород».

«Після надходження коштів керівник товариства разом зі своїм батьком через фірми з ознаками фіктивності конвертували їх у готівку», - стверджують у поліції.

За словами Іванківа, під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру вже колишньому начальнику Закарпатської митниці, який також працював на посаді заступника голови Закарпатської ОДА.

Сьогодні, 10 липня, йому було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.