Дудь закликав колег не мовчати про політичні репресії, поліцейське «беззаконня» і фальсифікації на виборах у Росії / mediananny.com

Журналіст Юрій Дудь під час отримання премії «Людина року» журналу GQ зі сцени закликав присутніх не оминати увагою та не мовчати про політичні проблеми й беззаконня, які існують в Росії.

Читайте такожСенцов не вірить у бажання Росії досягти миру з УкраїноюПромова Дудя опублікована на YouTube-каналі телеканалу «Дождь».

Журналіст підняв тему політичних проблем Росії, закликавши колег не мовчати про політичні репресії, поліцейське «беззаконня» і фальсифікації на виборах.

«Коли в Росії наступного разу будуть бити чергових простих перехожих кийками, коли будуть красти наступний вагон державних грошей, коли будуть вкидати нову пачку макулатури у виборчу урну, я дуже прошу вас говорити про це, а не мовчати», – сказав Дудь.

На його думку, мовчання вже перестало бути «рятівним оберегом».

«Якщо ти мовчиш, це не означає, що ти в будиночку. Прийти можуть в будь-який будинок, навіть якщо він розташований на Рубльово-Успенському шосе. А якщо немає різниці, то я не розумію, чому нам треба зустрічати свавілля мовчанням, а не лицем до лиця», – додав Дудь.

Як раніше повідомляв УНІАН, на думку журналістки Лариси Волошиної, «місцеві вибори» в анексованому Росією Криму показали, що жителі півострова розчарувалися в окупантах.