Гриценко вже виходить на прогулянки на території лікарні / фото УНІАН

У лікарні «Феофанія» досі залишається один зі звільнених з російського полону понад два тижні тому моряків.

Як повідомляє ТСН, у командира 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування, капітана другого рангу Дениса Гриценка, який був командиром керченського походу, після майже десяти місяців московської неволі українські лікарі виявили онкологію.

Пухлину на одному з внутрішніх органів знайшли медики військового шпиталю.

За їхніми словами, онкологію виявили на ранній стаді, але агресивну її форму.

На допомогу українським лікарям приїхали ізраїльські медики. Тиждень тому Гриценка прооперували, лікарі стверджують, що операція пройшла успішно.

Хірург-онколог Аві Бері зазначив, що діагноз серйозний, але був вчасно продіагностований.

«Думаю, наша спільна праця приведе до гарного результату», - сказав медик.

Сам Гриценко вже виходить на прогулянки на території лікарні і каже, що почувається добре.

Читайте такожЗвільнений моряк Чуліба зустрівся з собакою Джессі з буксира "Яни-Капу"

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років).

7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів.

12 вересня Гриценко на прес-конференції повідомив, що всі 24 звільнені з полону українські моряки готові продовжити службу в лавах Збройних сил України.