Ігор Янковський і Аня Погребна, переможець в молодшій категорії

Масштабне українське дитяче творче змагання всьоме поспіль проводиться за ініціативою та за фінансової підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського. Цьогоріч організатори Конкурсу закликали дітей висловитися на тему майбутньої екологічної катастрофи, яка викликана діяльністю людини і набуває глобальних масштабів.

"Тему художнього конкурсу мені підказала моя маленька донька. Навесні вона підійшла та й каже: Тату, давай зробимо конкурс на тему екології. І в травні ми оголосили конкурс “Намалюй, поки не зникло”. І от сьогодні весь світ обговорює недавній гучний виступ в ООН юної еко-активістки зі Швеції Ґрети Тунберґ. І я бачу: діти розуміють, що з природою відбувається лихе. І все, що вони можуть зараз зробити, - висловити цими картинами своє ставлення до цієї проблеми. Ми, звісно, намагаємося щось зробити, але надія передусім - на наших дітей. Вони не забиті всякими історіями з минулого, і я сподіваюся, вони змінюватимуть цей світ на краще", - сказав засновник Благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

Переможці та фіналісти конкурсу з членами журі

Гостей церемонії нагородження зустрічали аніматори у вигляді гігантських білих ведмедів і величезної панди, зал прикрашений - композиціями з повітряних кульок у формі хмаринок. Ведучим церемонії нагородження та конкурсу був відомий український шоумен Андрій Чорновол.

Відео дня

За півроку, що минули зі старту конкурсу на розгляд журі надіслали 504 роботи від 434 юних художників у віці від 5 до 17 років із 21 області України.

Ігор Янковський вручив цінні призи та дипломи переможцям Конкурсу, яких відібрало експертне журі. Нагороди отримали 29 призерів у 6-ти номінаціях.

Журі конкурсу "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО"

У віковій категорії від 5 до 7 років фіналістами стали: Софія Бруховець (м. Кривий Ріг), Катерина Турсунова (м. Кривий Ріг), а перше місце посіла Анна Погребна (м. Ніжин, Чернігівська область) з роботою "ПТАШИНІ ПОРТРЕТИ З ЧЕРВОНОЇ КНИГИ".

У віковій категорії від 8 до 12 років фіналістами стали Анастасія Парахоняк (м Галич, Івано-Франківська область) та Аделіна Кулібаба (м. Зіньків, Полтавська область). Перше місце посіла Ксенія Бур'ян (м. Миколаїв) з ​​роботою "БІЛИЙ НОСОРІГ".

Лідерами в старшій віковій категорії конкурсу від 13 до 17 років стали Марія Семенюк (м. Новоселиця, Чернівецька область), Владислава Кошова, (м. Краматорськ, Донецька область), а головний приз і перше місце отримав Перехрест Олександр (м. Драбів, Черкаська область) за художню роботу "ЗУПИНІТЬ - НЕ РУЙНУЙТЕ".

Ігор Янковський розглядає експозицію

Традиційно, всі учасники VІI-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "НАМАЛЮЙ, ПОКИ НЕ ЗНИКЛО" отримали почесні дипломи від організаторів. Фіналістів нагородили великими художніми наборами для подальшого розвитку їхніх здібностей в образотворчому мистецтві. Переможцям вручили сучасні гаджети - світлові планшети для малювання.

В Українському домі відкрилася художня експозиція 100 найкращих робіт, надісланих на Конкурс малюнка цьогоріч. Виставка буде доступна для всіх бажаючих з 28 вересня по 12 жовтня 2019 р.

Творчі майстер-класи

Фонд Ігоря Янковського також підготував різноманітні творчі майстер-класи, в яких змогли взяти участь усі бажаючі. Після закінчення церемонії нагородження переможців юні художники спробували свої сили в створенні об'ємних зображень за допомогою 3D ручок, потренувалися висаджувати сукуленти в міні-відерця, пошитті текстильних сов, плетінні пасток для сновидінь, аплікацій для подушок-емодзі та малюванні картин мастихіном.