Шуфрич заявив, що вже чотири рази підписував листи щодо сприяння розслідування саме за цими статтями / фото УНІАН

Голова комітету зі свободи слова Нестор Шуфрич не зміг назвати номери статей ККУ, які захищають журналістів.

Читайте такожПрокуратура направила до суду справу про скоєння ДТП сином Шуфрича

«Номери зараз не згадаю. Але вже рази чотири підписував листи щодо сприяння в розслідуванні саме цих статей», – сказав Шуфрич, відповідаючи на запитання, чи може він назвати номери статей у програмі Bihus.Info.

На уточнювальне запитання, що передбачають статті із захисту журналістів, голова комітету теж не дав чіткої відповіді. Шуфрич тільки зауважив, що в статті щонайменше дві частини й максимальне покарання за втручання у журналістську діяльність до 7-8 років.

У контексті розмови Шуфрич заявив про необхідність змінювати законодавство, щоб правоохоронці несли посилену відповідальність у разі неналежного розслідування злочинів проти журналістів.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Підготовчої депутатської групи найбільше суперечок виникло навколо керівництва Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, головою якого пропонували обрати представника партії «Опозиційна платформа – За життя» Нестора Шуфрича

Зокрема, депутати від партії “Європейська солідарність” заявили, що такий вибір є дуже дивним. Вони наголосили, що пропонували свої кандидатури до складу керівництва в цьому комітеті, але їх пропозиції не врахували.